Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
Személyenként 1 szelet füstölt szalonna, 1 szelet kolozsvári szalonna, 10 cm parasztkolbász, 1 szép húsos paprika, fél paradicsompaprika, fél fej vöröshagyma, fél szál kis cukkíni, 2 karéj kenyér, 2-3 paradicsom, só, vörösbor |
A szalonnákat bőröstől vékony szeletekre vágjuk, beirdaljuk, és feltesszük a lapos sütődedényben a parázs fölé. Ha már kissé ´megizzadtak´, köréjük tesszük a némileg zömökebb (7-8 mm) karikákra vágott kolbászokat is. És most villámgyorsan felszeleteljük és alaposan lesózzuk az előre megmosott zöldségeket; a cukkínit héjastól fél cm-es karikákra, a megtisztított hagymát szintén félcentisre vágjuk, míg a paprikákat laskára. Úgy sózzuk meg a zöldségeket, mintha szándékosan el akarnánk sózni, úgyis kisül belőle, de legalább nem lesz édes. Meg kell várnunk, hogy a szalonnák szép pirosra-ropogósra süljenek, addig nem tehetjük bele a zöldséget. Ha megsült, szedjük ki a szalonnát egy tányérra, meleg helyre, de nem letakarva. És ekkor tehetjük bele a zöldséget, és meg-megforgatva addig sütjük, míg szépen nem kezd pirulni. A végén még a kenyeret is megpiríthatjuk a finom aromadús zsírban, vérmesebbek tükörtojást is készíthetnek. A paradicsommal és vörösborral fogyasztjuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|