recept: Becskei vegyes grilltál, Kifőzde
Becskei vegyes grilltál
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

Személyenként
1 szelet füstölt szalonna,
1 szelet kolozsvári szalonna,
10 cm parasztkolbász,
1 szép húsos paprika,
fél paradicsompaprika,
fél fej vöröshagyma,
fél szál kis cukkíni,
2 karéj kenyér,
2-3 paradicsom, só, vörösbor






A szalonnákat bőröstől vékony szeletekre vágjuk, beirdaljuk, és feltesszük a lapos sütődedényben a parázs fölé. Ha már kissé ´megizzadtak´, köréjük tesszük a némileg zömökebb (7-8 mm) karikákra vágott kolbászokat is.
És most villámgyorsan felszeleteljük és alaposan lesózzuk az előre megmosott zöldségeket; a cukkínit héjastól fél cm-es karikákra, a megtisztított hagymát szintén félcentisre vágjuk, míg a paprikákat laskára. Úgy sózzuk meg a zöldségeket, mintha szándékosan el akarnánk sózni, úgyis kisül belőle, de legalább nem lesz édes.
Meg kell várnunk, hogy a szalonnák szép pirosra-ropogósra süljenek, addig nem tehetjük bele a zöldséget. Ha megsült, szedjük ki a szalonnát egy tányérra, meleg helyre, de nem letakarva.
És ekkor tehetjük bele a zöldséget, és meg-megforgatva addig sütjük, míg szépen nem kezd pirulni.
A végén még a kenyeret is megpiríthatjuk a finom aromadús zsírban, vérmesebbek tükörtojást is készíthetnek.
A paradicsommal és vörösborral fogyasztjuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: cigánypecsenye
 lacipecsenye
 péceli kocsissaláta
 savanyú kosszarv-paprika
 hordós vegyes savanyúság

Forrás: Rózsával és Ibivel ötlöttük ki Becskén.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.23. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 22:57:40 - 1.69)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez